Carpaccio på gulbeta med manchego
![Carpaccio på gulbeta med manchego](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244528/cf_259/carpaccio_pa_gulbeta_med_manchego.jpg)
Fräsch sallad på tunt, tunt skivade gulbetor. De friterade kaprisarna ger fin sälta och krisp till gulbetornas sötma. Servera betorna med en fräsch sallad, grovt hackade mandlar och manchego.
![Carpaccio på gulbeta med manchego](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244528/cf_259/carpaccio_pa_gulbeta_med_manchego.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 stora gulbetor (à ca 125 g)
4 msk kapris
4 msk matolja
1 dl mandlar (gärna marconamandel eller hel, skållad mandel)
100 g manchegoost
1/2 förp mâchesallad (à 65 g)
2 msk lagrad balsamvinäger
För alla
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1406 KJ / 336 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein11 g
Kommentar
Både vackert färgglad och mycket god!
Charlotta
2023-01-15