Carribbean rub till luffarstek, med sötpotatis och chimichurri
![Carribbean rub till luffarstek, med sötpotatis och chimichurri](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63573/cf_259/carribbean_rub_till_luffarstek__med_sotpotatis_och_chimichurri.jpg)
Prova en karibisk kryddblandning istället för marinad. Med smak av ingefära, kryddpeppar, timjan och nejlika. Gnid in köttet, gärna US Beef Luffarstek, och grilla det. Gott med chimichurri till.
![Carribbean rub till luffarstek, med sötpotatis och chimichurri](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63573/cf_259/carribbean_rub_till_luffarstek__med_sotpotatis_och_chimichurri.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 msk mald ingefära
1 msk lökpulver
1/2 tsk mald kryddpeppar
1 1/2 tsk timjan
1 tsk senapspulver
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk malda nejlikor
1 tsk flingsalt typ wild garlic
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
4 US Beef luffarstek
Till servering
sötpotatis
gräddfil
sallad
grillad paprika
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2297 KJ / 548 kCal
Fett38.7 g
Kolhydrater23.7 g
Protein25.7 g
Kommentar
Suveränt gott! Stekte biffarna, funkade utmärkt.
Ingrid
2013-11-15