Carrot-cream cheese muffins
Ett recept på himmelska carrot-cream cheese muffins med inspiration från morotskakan och dess överdrag av färskost. Du behöver bland annat morot, russin, apelsin, philadelphiaost, valnötter och brun farin. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1998
Ingredienser
12 st
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
5 dl finrivna morötter
1 dl russin
50 g smält margarin
1/2 apelsin
2 1/2 dl filmjölk
2 ägg
1 tsk kanel
100 g färskost
50 g valnötskärnor
kanel
brun farin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag tyckte inte de smakade något speciellt. Russinen passade inte alls till receptet. Godare muffins har jag smakat.
Martina
2009-02-25Jag skippade oxå russinen och gott var det. Men ganska kladdiga och satsa gärna på en "muffins-form-plåt" för smeten var väldigt rinnig. Krävdes trippla muffinsformar. Nästa gång tar jag även lite mer philadelfia.
Karin
2007-01-20Den får 5 gafflar UTAN russin. De var gudomligt goda
Sharifah
2003-06-15