Casarecce med grönkålsharissa, mozzarella och pangrattato
![Casarecce med grönkålsharissa, mozzarella och pangrattato](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250612/cf_259/casarecce_med_gronkalsharissa__mozzarella_och_pangrattato.jpg)
Casarecce är en kort, ihoprullad pastasort som du kan göra även utan en pastamaskin. Servera tillsammans med mozzarella och harissa, den nordafrikanska kryddpasten som här görs i en grönkålstappning, och toppa med pangrattato – krispigt stekta brödsmulor.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2023
![Casarecce med grönkålsharissa, mozzarella och pangrattato](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250612/cf_259/casarecce_med_gronkalsharissa__mozzarella_och_pangrattato.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Casarecce
400 g durum-, vetemjöl special eller Tipo 00
4 medelstora ägg (à ca 60 g)
Grönkålsharissa
1/2 msk mortlad kummin
1/2 msk malen koriander
100 g grönkål
1/2 - 1 färsk jalapeño
1 stor skalad vitlöksklyfta
2 dl olivolja
2 krm malen kardemumma
1/2 msk finrivet citronskal
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
salt
svartpeppar
Örtpangrattato
4 skivor vitt bröd (gärna ett par dagar gamla)
2 vitlöksklyftor
2 msk hackade färska örter (t ex rosmarin, timjan eller oregano)
ca 1/2 dl olivolja
Grönkål
200 g grönkål
1 stor vitlöksklyfta
1 msk olivolja
250 g mozzarella
gärna krasse
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Näringsvärdet är beräknat utan krasse.
Gör så här
Tips
För en snabbvariant: köp färdig kort pasta t ex casarecce eller strozzapreti.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5065 KJ / 1210 kCal
Fett79 g
Salt1 g
Kolhydrater91 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer