Cevapcici med rostad potatis och zucchini
![Cevapcici med rostad potatis och zucchini](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63566/cf_259/cevapcici_med_rostad_potatis_och_zucchini.jpg)
Cevapcici är en form av köttfärsjärpar med ursprung från Balkan. Järparna serveras med ugnsrostade potatisklyftor, zucchini och paprika samt en sval yoghurt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012
![Cevapcici med rostad potatis och zucchini](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63566/cf_259/cevapcici_med_rostad_potatis_och_zucchini.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 zucchini
2 röda paprikor
2 tsk olivolja
salt och peppar
1 1/2 dl matyoghurt (10%)
Järpar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk sambal oelek
1 msk smör eller margarin
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2677 KJ / 641 kCal
Fett28 g
Kolhydrater59.6 g
Protein32 g
Kommentarer
God och enkel middag att laga till, sonen älskade denna maträtt
Sara
2022-10-03Nja.. cevapcici ska ju smaka lite men dessa var alldeles för milda i smak förutom vitlökssmak. Det är roligare att smaksätta yoghurten med något mer, tex paprikakrydda eller gräslök.
Karin
2015-05-14Då jag inte hade sambal hemma så hade jag i citron och persilja. Jättegott
Åsa
2012-03-09