Ceviche

Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
2
Ceviche

En exotisk fiskrätt med smak av citron, chili, koriander, persilja och kajennpeppar. Ceviche är särskilt populärt i Peru och även i andra delar av Latinamerika.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Ceviche

Ingredienser

4 portioner
500 g  vit fisk t ex torskrygg eller hoki
vatten
salt
3   citroner
3 - 3 1/2   lime
1   finhackad chilifrukt t ex spansk peppar
2 tsk  finhackad persilja
2 tsk  finhackad koriander
1   pressad vitlöksklyfta
1/2 krm  kajennpeppar
1/2 - 3/4 tsk  salt
1 krm  peppar
1   liten gul lök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Tack Carmen, blev perfekt, hade bra provat rätten på restaurang innan. Jag blandade detta recept med lax ceviche, tog bort citron, persilja och la till avocado och rödlök i stället för gul, och lät det marinera i 20 min, (fryst lax). Helt underbart gott.

Åsa

2009-01-29

Nej! Inte 4 timmar! Det räcker med 15-20 minuter.

Carmen beatriz

2007-03-03

Testa liknande recept

Lax- och räkceviche
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raita med chili
Betyg 2.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Limemarinerad torskrygg med mangoceviche
Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche på peruanskt vis
Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ceviche med färsk tonfisk och lax
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche på pilgrimsmusslor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga