Ceviche ”Bloody Mary Style”
Torsk, tomat, lime, chili, koriander och worchestershiresås är basen i den här smakrika cevichen som du snabbt svänger ihop och serverar med en bit rostat bröd. Inspirationen kommer från den klassiska drinken Blody Mary och resultatet är friskt, syrligt, starkt – och fantastiskt gott!
Ingredienser
4 portioner
400 g torskfilé utan skinn
1 dl färskpressad limejuice (1 dl motsvarar juice från ca 3-4 lime)
1 tsk salt
10 körsbärstomater
2 selleristjälkar
1 grön chili
1 kruka koriander
2 dl tomatjuice
2 msk olivolja
1 tsk worcestershiresås
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
Till servering
krossad is
rostat eller stekt surdegsbröd
För alla
Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotien och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1383 KJ / 330 kCal
Fett8 g
Salt4.03 g
Kolhydrater38 g
Protein24 g
Kommentar
Gör den här varje högtid! Fast jag gillar inte selleri så jag byter ut den mot schalottenlök
Jenny
2020-06-19