Ceviche med färsk tonfisk och lax
![Ceviche med färsk tonfisk och lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83546/cf_259/ceviche_med_farsk_tonfisk_och_lax.jpg)
Ceviche med färsk tonfisk och lax är en utsökt förrätt med smaker av koriander, chili och avokado, som kompletterar fisken fint. Citrusmarinaden ger fisken fantastiska smaker!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006
![Ceviche med färsk tonfisk och lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83546/cf_259/ceviche_med_farsk_tonfisk_och_lax.jpg)
Ingredienser
10 portioner
Citrusmarinad
1 chilifrukt (t ex jalapeño eller spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 limefrukter (juicen)
2 citroner (juicen)
1 tomat
Ceviche
ca 200 g fryst, tinad tonfisk (ej rödlistad)
ca 200 g fryst, tinat laxfilé (skinn- och benfri)
3 salladslökar
1 mogen fast avokado
1 tomat
1 paket fryst, tinad mango (à 250 g)
1/2 kruka myntablad
1/2 kruka korianderblad
salt och peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Fråga efter MSC-certifierad tonfisk av arten Albacore.
Läs mer i WWF:s fiskguide
Läs mer i WWF:s fiskguide
Tips
Receptet passar som 4 portioner eller 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott!
Raija
2022-06-29