Champagnemousse med mango och hallon
Fruktig mousse med bubbligt vin blir här till en riktig festdessert. Smaksätt den lyxigt krämiga champagnemousse med mango eller hallon. Eller gör halva satsen med mango, halva med hallon och varva i glasen. Toppa med passionfrukt och/eller färska hallon.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
10 portioner
250 g fryst, tinad mango eller hallon (helst svenska)
3 ägg
1 1/2 dl vit sirap
3 gelatinblad
1 1/2 dl vispgrädde
3 msk strösocker
1 3/4 dl mousserande vin (t ex champagne eller prosecco)
passionsfrukt och hallon till garnering
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Servera moussen i udda glas för en fin effekt. Ställ några av glasen på sniskan i en form med grovsalt och häll i smeten för en snyggt lutande mousse.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi853 KJ / 204 kCal
Fett8 g
Salt0.32 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentar
En lätt, fin och lyxig efterrätt med glada färger och det rätta pirret av champagne. Passar mycket bra till nyår.
Pernilla
2020-12-27