Champinjonpasta
Umamirik champinjonpasta är inte bara gott, det är också enkelt att slänga ihop till middagen med ingredienser du kanske redan har hemma! Champinjonpastan är gräddig, krämig och har smak av vitlök och senap.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 dl vispgrädde eller crème fraiche
1/2 msk dijonsenap
salt
svartpeppar
400 g pasta
1 dl riven lagrad ost
2 dl pastavatten
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2773 KJ / 663 kCal
Fett31 g
Salt0.5 g
Kolhydrater76 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel och god 😀. Vi stekte halloumi till men det behöver man inte om man inte vill.
Maria
2024-05-31Riktigt gott och lätt och göra hade lite bacon till som extra piff
Anette
2024-02-20Väldigt gott, men mycket konstiga portionsberäkningar. Vi äter ganska små portioner och minskade därför pastan till 120 g för två, men gjorde full sats av champinjonerna och det blev perfekt till 2. Skulle det vara till fyra så blev det inte många champinjoner var!
Agneta
2023-08-28