Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter
En festlig vegetarisk rätt där champinjonpastejens mjuka och behagliga smak gifter sig med rotsellerins söta nötaktighet. Rostade pistagenötter blir pricken över i:et.
Ingredienser
8 portioner
1/2 liten rotselleri
2 msk olivolja
salt och peppar
Champinjonpastej
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g kastanjechampinjoner
1 dl rapsolja
2 tsk balsamicovinäger
1 1/2 dl kokta kikärtor
Garnering
1 dl skalade pistagenötter
1 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi929 KJ / 222 kCal
Fett18.3 g
Salt0.16 g
Kolhydrater7.9 g
Protein4.6 g
Kommentarer
Äter man dom kalla eller ska dom ätas när dom är ljumna?
Carina
2023-03-30Hej Carina! Dessa små snittar är godast ljumna. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-31Överraskande gott! Veganskt, laktosfritt och glutenfritt dessutom.
Emma
2020-12-318 portioner? Hur många är en portion?
Nima
2018-11-29Hej Nima! Blir ungefär en bit. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-29