Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
4
Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter

En festlig vegetarisk rätt där champinjonpastejens mjuka och behagliga smak gifter sig med rotsellerins söta nötaktighet. Rostade pistagenötter blir pricken över i:et.

Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter

Ingredienser

8 portioner
1/2   liten rotselleri
2 msk  olivolja
salt och peppar

Champinjonpastej

1   gul lök
2   vitlöksklyftor
250 g  kastanjechampinjoner
1 dl  rapsolja
2 tsk  balsamicovinäger
1 1/2 dl  kokta kikärtor

Garnering

1 dl  skalade pistagenötter
1   kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Äter man dom kalla eller ska dom ätas när dom är ljumna?

Carina

2023-03-30

Hej Carina! Dessa små snittar är godast ljumna. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-03-31

Överraskande gott! Veganskt, laktosfritt och glutenfritt dessutom.

Emma

2020-12-31

8 portioner? Hur många är en portion?

Nima

2018-11-29

Hej Nima! Blir ungefär en bit. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-11-29

Näringsvärde per portion

Energi929 KJ / 222 kCal
Fett18.3 g
Salt0.16 g
Kolhydrater7.9 g
Protein4.6 g

Testa liknande recept

Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bars med nötter och torkad frukt
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julsmörgås med honungs- och senapsmarinerad lax
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostbollar med cheddar
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammfiolssnittar med pepparrotscrème
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brieost i ugn med honung, pistagenötter och hallon
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga