Cheeseburgare med brie, pestokräm och grillad sparris
Klassisk hamburgare med medelhavssmak. Byt ut cheddarosten mot brie och toppa med mild yoghurtsås kryddad med pesto. Vips har hela familjen fått en ny sommarfavorit!
Ingredienser
4 portioner
1 burk pesto (à ca 200 g)
2 dl turkisk yoghurt
150 g brieost
4 frysta hamburgare (à 120 g)
flingsalt
svartpeppar
12 gröna sparrisar
1 msk olivolja
8 skivor lantbröd
Till servering
romansallad
tomater
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston och hamburgarna. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt. Lite brie kan ev tålas
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kontrollera peston).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3813 KJ / 912 kCal
Fett69 g
Kolhydrater36.2 g
Protein34.4 g
Kommentar
Jättegod
Christer
2012-07-08