Cheesecake i glas med pepparkaka och lingon

Denna juliga cheesecake i glas är en snabb efterrätt du enkelt fixar genom att varva färskostkräm på vispgrädde med krossade pepparkakor och lingon. Ljuvligt god att bjuda på som efterrätt till jul.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Ingredienser
6-8 portioner
2 dl tinade frysta lingon
3/4 dl florsocker
Färskostkräm
200 g färskost
2 dl vispgrädde
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 20 pepparkakor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Energi1579 KJ / 377 kCal
Fett25 g
Salt0.5 g
Kolhydrater34 g
Protein4 g
Kommentarer
Kan man göra den i förväg
Birgitta
2024-12-27Hej Birgitta. Den går att göra någon dag i förväg, då skulle jag rekommendera att inte varva ner pepparkaksmulet, utan bara toppa med det precis innan servering. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
2024-12-27Måtten för florsocker, är det 3 fjärdedelar dl florsocker, eller 3-4 dl florsocker?
Tilda
2024-12-25Hej Tilda. Det är 3 fjärdedelar av 1 dl florsocker. Lycka till Hälsningar Leif
ICA-köket
2024-12-27Hur många portioner är detta receptet på?
Sandra
2024-12-11Hej Sandra! Receptet är för 6-8 portioner. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-12