Chèvredadlar i ugn
![Chèvredadlar i ugn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103887/cf_259/chèvredadlar_i_ugn.jpg)
Färska dadlar fyllda med getost – chèvre – är ett suveränt tilltugg till adventsminglet. Efter en snabb ugnsbakning så serveras de fyllda dadlarna ljumma med kallskuret som lufttorkad skinka eller chorizo.
![Chèvredadlar i ugn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_103887/cf_259/chèvredadlar_i_ugn.jpg)
Ingredienser
12 st
12 färska dadlar
50 g chèvre
Till servering
lufttorkad skinka
chorizo
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på chorizon.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut chévre mot en laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut chévre mot en mjölkproteinfri ost.
Näringsvärdet är beräknad per dadel med chévre inkl lufttorkad skinka.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi212 KJ / 51 kCal
Fett1.9 g
Salt0.3 g
Kolhydrater5.6 g
Protein2.6 g
Kommentarer