Chèvrepizza med grönkål

Lyxig pizza som är enkel att göra med färdig smördeg. Bred på crème fraiche och toppa med grönkål, getost och torkade tranbär. Bjud som förrätt eller tilltugg till fördrinken.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Ingredienser
6 portioner
1 förp, kyld smördeg (à 250 g)
1 dl crème fraiche
125 g hackad, färsk grönkål
1 msk olivolja
1 krm salt
200 g smulad chèvre (getost)
1/2 dl hackade, torkade tranbär
Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1517 KJ / 362 kCal
Fett29 g
Salt0.83 g
Kolhydrater15 g
Protein10 g
Kommentarer
Härligt gott
Helén
2024-12-25God förrätt på nyårsafton då vi hade grönkål över men modifierade lite, inga tranbär men hackade valnötter som fick gå med i ugnen och sedan ringla honung på.
Maria
2023-12-31Jättegott! Struntade i tranbären och la till färdigkokta rödbetor.
Linda
2023-10-17