Chiafröstekt spätta med avokado och lime

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
0
Chiafröstekt spätta med avokado och lime

Chiafrön kan användas till mer än pudding, de kan även sätta färg och smak på en klassisk rödspätta. Med en sötsyrlig avokadosallad på lime, honung och sojabönor blir denna fiskrätt oväntad god.

Chiafröstekt spätta med avokado och lime

Ingredienser

4 portioner

Dressing

125 g  salladslök
1   lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
1 msk  flytande honung
3 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
2   avokador
1/2   förp frysta sojabönor (à 250 g)
salt och svartpeppar

Ris

4   port ris

Spätta

600 g  rödspätta
ca 1/2 dl  chiafrön
ca 1/2 dl  svarta sesamfrön
2 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3036 KJ / 725 kCal
Fett34 g
Salt0.4 g
Kolhydrater57 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grillad macka med vitlöksstekt svartkål och prästost
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Papardelle med grönkålspesto
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpasoppa med curry, kokos och spenat
Betyg 4 av 5.
55 personer har röstat
Under 45 min att tillaga