Chiapudding med mandelmjölk
Mättande chiapudding är perfekt till frukost eller mellanmål och är perfekt att förbereda kvällen innan den ska avnjutas. Blanda chiafrön med mandelmjölk och låt stå i kylen över natten. Servera med tärnad färsk frukt, bär, frön och kärnor. Ät och njut!
Ingredienser
1-2 portioner
3 msk chiafrön
2 dl mjölkdryck t ex mandelmjölk eller sojamjölk
1 krm vaniljpulver
Topping
tärnad färsk frukt
färska bär
blandade frön och kärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi433 KJ / 103 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g
Kommentarer
Har alltid varit lite fundersam över konstisens o smak. Men jösses så gott de var, tog färska hallon till vid första testet. Rekommenderar receptet
Susanne
2024-04-01Undrar o Det inte är för mycket chiafrön? Livsmedelsverket rekommenderar endast 15g per dag.
Marie
2023-03-16