Chicken curry
Denna härliga kycklinggryta får sin underbara smak av bland annat chili, kardemumma, koriander och curry och får en fin krämighet av matyoghurten. Koka sakta ihop din aromatiska chicken curry och servera med nykokt ris och naanbröd.
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 gröna chili
3 msk olja
2 tsk curry
1/2 tsk mald koriander
1/2 krm mald kardemumma
2 msk tomatpuré
4 msk färskriven ingefära
4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl matyoghurt
salt och peppar
Till servering
basmatiris
naanbröd
sallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot sojabaserad motsvarighet, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Kontrollera att brödet är mjölkfritt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3209 KJ / 767 kCal
Kommentarer
En favorit hos oss. Lagar den ganska ofta men dubblar gärna kryddmängden då vi gillar stark mat. Äter gärna med ett naanbröd som tillbehör istället för ris,
Angelica
2021-04-24Åhhh så gott!!
Marianne
2020-10-18