Chicken fried rice
En smakrik asiatisk rätt som går att äta med både pinnar och sked. Kycklingen och grönsakerna steks för sig i en del olja, innan det kokta riset hälls i en tom stekpanna. Ett ägg över det får riset att bli krämigt och en perfekt komponent till de övriga ingredienserna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
3 morötter
600 g strimlad kycklingfilé
2 msk olja
salt
peppar
150 g haricots verts (bönor)
1 vitlöksklyfta
4 ägg
3 msk sweet chilisås
3 msk japansk sojasås
2 msk sesamfrön
För alla
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Stek i sesamolja och smaka av med pressad lime.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2520 KJ / 603 kCal
Fett18 g
Salt3.11 g
Kolhydrater59 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott var det man lär göra det fler gånger Altid kul att testa något nytt
Anette
2024-01-19Vilket ris passar bäst till?
Jenny
2024-01-12Hej Jenny! Vi rekommenderar basmatiris men även jasmin är gott att göra den på. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-22Hur mycket är en portion räknad på?
Malin
2023-05-30Hej Malin! Menar du i gram? Vi har räknat på hela receptets ingredienser och delat i 4 för att få fram näringsvärdet per portion. I dagsläget har vi inte möjlighet att ange näringsvärden per gram. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-31