Chicken tikka masala

Chicken tikka masala är en snabblagad, smakrik och saftig indisk kycklinggryta med djupa och härliga smaker. Servera chicken tikka masalan med ris och njut av en prima måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
600 g kycklingbröstfilé
1 msk riven ingefära
1 msk olja
salt
500 g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
1 dl matyoghurt (10%)
1 1/2 dl matlagningsgrädde
Till servering
ris eller annat gryn
Gör så här
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.
Energi2322 KJ / 555 kCal
Fett14 g
Kolhydrater61 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Att plocka ur kycklingen i en röra med lök, vitlök och krossad tomat är sjukt svårt! Stek kycklingen i lite olja vid sidan om. Låt ligga kvar i pannan (jag la till 1dl vatten när jag stekte kycklingen) mixa resten och häll sedan ner kycklingen som är i det vatten som finns kvar. Då blev det supergott!
Evy
2025-04-24Mycket enkelt och bra recept. Serverade Tikka Masalan med ris, raita och Somunbröd (bra ersättare för Naan). Jag stekte kycklingen separat och flyttade en del av såsen i en annan kastrull och la i Halloumi (för dom som inte äter kött) innan jag la i kycklingen i såsen.
Sirpa
2025-04-04Kan man använda mald ingefära krydda istället för riven ingefära?
Josefine
2025-03-25Hej Josefine! Det blir en helt annan smak då så jag rekommenderar inte det. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-03-26