Chiffonade på krispsallat med paprikadressing
![Chiffonade på krispsallat med paprikadressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_213571/cf_259/chiffonade_pa_krispsallat_med_paprikadressing.jpg)
Chiffonade är både namnet på ett sätt att skiva olika gröna blad och även namnet på en finstrimlad sallad. I detta recept skär du krispsallad i tunna krispiga strimlor och blandar dem sedan med salladslök och paprikadressing. Vässa kniven och hacka loss!
![Chiffonade på krispsallat med paprikadressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_213571/cf_259/chiffonade_pa_krispsallat_med_paprikadressing.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 krukor krispsallad
4 salladslökar
1 tsk rödvinsvinäger
2 msk pesto paprika
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 dl valnötter
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi714 KJ / 171 kCal
Fett15 g
Salt0.5 g
Kolhydrater4 g
Protein4 g
Kommentarer