Chili con carne med aubergine
Chili con carne är den perfekta vardagsrätten. För att göra den här klassiska rätten mer grön har vi adderat aubergine. Stek aubergine och köttfärsen tillsammans och tillsätt resten av godsakerna. Sen är det bara att njuta!
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à ca 400 g)
1 msk olja
250 g nötfärs
1 gul lök
1 paprika
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk oregano
2 tsk sambal oelek
2 förp kokta vita bönor (à 380 g)
Till servering
2 dl yoghurt
koriander eller babyspenat
bröd (gärna tortillabröd)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1517 KJ / 362 kCal
Fett14.2 g
Salt4 g
Kolhydrater23.5 g
Protein25.5 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt värdelöst. Smakar ingenting
Kristina
2023-11-01Bra bas , att utgå från. Jag la till färsk chili samt en del andra kryddor , främst spiskummin .
Filippa
2023-03-09Gott! Lade till lite grillad paprika, smoked paprika pulver, spiskummin, svart- och vitpeppar samt lite finskivad morot. Den rivna auberginen behöver kramas ur innan stekning.
Glenn
2022-11-13