Chili con carne med paprika
Klassisk chili con carne är en perfekt vardagsrätt som går hem hos både stora och små! Grytan med nötfärs och vita bönor kryddas med paprikapulver och chili och äts sedan med fluffigt ris. Klicka på en sked kall och len crème fraiche innan servering och middagen är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Chili con carne
1 rödlök
1 msk olja
ca 500 g nötfärs
1 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 msk japansk soja
415 g vita bönor i tomatsås
500 g passerade tomater
salt
peppar
Till servering
2 röda paprikor
2 dl lätt crème fraiche
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Stek paprikan med löken och krydda med lite cayennepeppar om du vill ha mer sting på din chili.
För en mildare smak rör ner crème fraiche i grytan.
För en mildare smak rör ner crème fraiche i grytan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3029 KJ / 723 kCal
Fett27 g
Salt3.6 g
Kolhydrater78 g
Protein39 g
Kommentarer