Chili con carne med ris

Betyg 4.2 av 5.
78 personer har röstat
9
Chili con carne med ris

Bjud familjen på en klassisk chili con carne. Fräs löken och färsen innan du tillsätter bönor, tomatkross och buljong samt krydda efter egen smak med chili- och paprikapulver. Servera den smakrika grytan med ris och toppa med en klick gräddfil och krispiga morotsstavar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Chili con carne med ris

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn

Chili con carne

1   gul lök
1 msk  olja
ca 500 g  nötfärs
1 krm  chilipulver
1 tsk  paprikapulver
1/2   köttbuljongtärning eller 1 tsk (för 4 port) fond
380 g  vita bönor i tomatsås
500 g  krossade tomater
salt
peppar

Till servering

3   morötter
2 dl  gräddfil

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
78 personer har röstat

Kommentarer

Dubblade chilin och kompletterade med vitlök och soja.

Eva-lotta

2024-07-11

Smakade av med lite Heinz Chilisås och några gram socker, lyfte fram smakerna väldigt bra. Kryddade betydligt mycket mer paprika och chilipulver.

Peter

2024-02-27

Skippade buljongtärningarna. Kryddade extra med paprika och chili. Så gott

Jenny

2023-09-25

Näringsvärde per portion

Energi2893 KJ / 690 kCal
Fett25 g
Salt3.5 g
Kolhydrater73 g
Protein38 g

Testa liknande recept

Chili con carne
Betyg 4.1 av 5.
1017 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili con carne med majskolvar
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili con carne med paprika
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili con carne med aubergine
Betyg 4 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili con carne med choklad
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chili con carne på kvarten
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga