Chili con carne på högrev

Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
2
Chili con carne på högrev

Mustig Chili con carne på ett annorlunda sätt. Högrev samsas med rödlök, paprika och bönor. Anchochili och vitlök ger hetta till rätten. Chilin serverar du gärna med ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Chili con carne på högrev

Ingredienser

4 portioner
800 g  högrev eller bog av nöt
3   vitlöksklyftor
2   rödlökar
1   gul paprika
1 msk  rapsolja
1/2 msk  anchochili (ancho style chili pepper)
1   burk hela skalade tomater (à 400 g)
2 dl  mörk oxbuljong (vatten + fond)
ca 4 dl  kokta blandade bönor (t ex stora vita bönor, black eye och kidney)
olja till stekning
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Kanongod gryta som gjort succé hos våra gäster. Har serverat vid flera olika tillfällen, görs med fördel dagen innan för att riktigt få fram alla goda smaken. Barnvänlig eftersom löken kokar sönder och man kan lätt krydda på med ytterligare ancho style efter tycke och smak vid bordet.

Ingela

2007-10-21

En chili con carne utöver det vanliga. Det är viktigt att man använder ancho style chili pepper för att få rätt smak. För att göra köttet mörare och mer lättätet för barnen, koka det 1 timme innan paprika, chili och rödlök läggs i.

Ann-chatrine

2007-03-08

Näringsvärde per portion

Energi2440 KJ / 580 kCal
Fett21 g

Testa liknande recept

Chili con carne med majskolvar
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili con carne med paprika
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äkta chili con carne
Betyg 2.9 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Het chili con carne med kycklingfärs
Betyg 4.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili con carne
Betyg 4.1 av 5.
1017 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili con verduras
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga