Chili con carne på högrev
Mustig Chili con carne på ett annorlunda sätt. Högrev samsas med rödlök, paprika och bönor. Anchochili och vitlök ger hetta till rätten. Chilin serverar du gärna med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007
Ingredienser
4 portioner
800 g högrev eller bog av nöt
3 vitlöksklyftor
2 rödlökar
1 gul paprika
1 msk rapsolja
1/2 msk anchochili (ancho style chili pepper)
1 burk hela skalade tomater (à 400 g)
2 dl mörk oxbuljong (vatten + fond)
ca 4 dl kokta blandade bönor (t ex stora vita bönor, black eye och kidney)
olja till stekning
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 580 kCal
Fett21 g
Kommentarer
Kanongod gryta som gjort succé hos våra gäster. Har serverat vid flera olika tillfällen, görs med fördel dagen innan för att riktigt få fram alla goda smaken. Barnvänlig eftersom löken kokar sönder och man kan lätt krydda på med ytterligare ancho style efter tycke och smak vid bordet.
Ingela
2007-10-21En chili con carne utöver det vanliga. Det är viktigt att man använder ancho style chili pepper för att få rätt smak. För att göra köttet mörare och mer lättätet för barnen, koka det 1 timme innan paprika, chili och rödlök läggs i.
Ann-chatrine
2007-03-08