Chili- och apelsingrillad kyckling
![Chili- och apelsingrillad kyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13809/cf_259/chili-_och_apelsingrillad_kyckling.jpg)
För en lite festligare variant av kyckling så kan du testa att grilla kycklingen i ugn tillsammans med chilifrukt, apelsin, rönnbärsgelé och tomatsalsa. Servera kycklingen med ris och njut av alla härliga smaker.
![Chili- och apelsingrillad kyckling](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13809/cf_259/chili-_och_apelsingrillad_kyckling.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 stor kyckling (à ca 1 1/2 kg)
salt och peppar
1 chilifrukt, helst jalapeño
1 apelsin
1 dl mild tomatsalsa
2 dl rönnbärsgelé
Till servering
basmatiris
Gör så här
Stekta palsternacksstavar och kokt basmatiris passar till (båda ingår i näringsberäkningen).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2554 KJ / 609 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Jätte gott var det, ska absolut göra det igen. Hade inte både jalepenos och chili!
Emelie
2008-10-21Mycket gott, även min sambo som inte äter kyckling tyckte det var jättegott! Rolig att tillaga.
Emma
2005-06-13