Chilibönsås

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Chilibönsås

Chilibönsås är en kinesisk sås med stark smak som fungerar som grund i många kinesiska rätter. En variant på chilibönsåsen är denna med bland annat sambal oelek, hoisinsås och fisksås som du kan göra själv i hemmet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Chilibönsås

Ingredienser

1 sats
1   burk sambal oelek (à 200 g)
1   påse svartbön-sås (à 150 g)
1 msk  hoisinsås
1 tsk  asiatisk fisksås

Gör så här

Tips

Chilibönsås är en mycket vanlig sås i Kina som bara går att köpa i specialbutiker i Sverige.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Chilistekt shiitake med purjolök
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kinesiska filodegsrullar med sötsur dippsås
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling Shanghai med nudlar
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Asiatiska fyllda fickor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kimchikål
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokta dumplings med fläskkött och gräslök
Betyg 3.2 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga