Chilibönsås
![Chilibönsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16103/cf_259/chilibonsas.jpg)
Chilibönsås är en kinesisk sås med stark smak som fungerar som grund i många kinesiska rätter. En variant på chilibönsåsen är denna med bland annat sambal oelek, hoisinsås och fisksås som du kan göra själv i hemmet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
![Chilibönsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16103/cf_259/chilibonsas.jpg)
Ingredienser
1 sats
1 burk sambal oelek (à 200 g)
1 påse svartbön-sås (à 150 g)
1 msk hoisinsås
1 tsk asiatisk fisksås
Gör så här
Tips
Chilibönsås är en mycket vanlig sås i Kina som bara går att köpa i specialbutiker i Sverige.
Har du lagat receptet?
Kommentarer