Chiligryta

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
5
Chiligryta

En mustig och god gryta av chili, kyckling, squash, aubergine, kokosmjölk och grönsaksbuljong. Servera chiligrytan varm och avnjut tillsammans med ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003

Chiligryta

Ingredienser

4 portioner
250 g  kycklingfilé
1   gul squash (1 = 4 minisquash)
1   aubergine
1 - 1 1/2 msk  olja
1 1/2 tsk  salt
1 - 1 1/2 tsk  röd chilipaste
1   burk kokosmjölk (à 400 ml)
1   grönsaksbuljongtärning
juice och fint rivet skal av 1   lime

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Denna gör vi ofta, men vi varierar oss med frysta wokgrönsaker. Har även haft lax, Quorn eller fläskkött istället för kyckling.

Bibbi

2010-10-18

Hade i mer grönsaker som tex. paprika och morötter, då blev det helt ok.

Anette

2007-08-20

250 g kycklingfilé till 4 pers låter inte riktigt rätt. Ska det verkligen vara så? Annars gott och väldigt lättlagat.

Elin

2007-01-14

Testa liknande recept

Lammracks med aubergine och squash
Betyg 2.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sweet ruccola
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Soppgryta alla Famiglia
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Limekryddad räkpasta
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stingig squashsalsa
Betyg 1 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Squashplättar
Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga