Chilipaste med vitlök

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Chilipaste med vitlök

Milda chilifrukter mixas ner till en kräm tillsammans med vitlök och olja. Pasten är god att ha som smörgåspålägg, på ostkexen eller snittarna, eller som en smarrig lagom het dipp.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Chilipaste med vitlök

Ingredienser

ca 2 dl
10   milda chilifrukter (t ex Padron, Poblano eller Anaheim)
ca 4 - 5   skalade vitlöksklyftor
2 msk  rapsolja
ca 1 - 2 krm  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi729 KJ / 174 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Guacamole med chilipaste
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Banh mi med asiatiska köttbullar
Betyg 4.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Egen chilipaste
Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helenas hummus
Betyg 2.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tabascosås
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppelchutney med chili
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga