Chimichurri

Prova vårt recept på klassisk chimichurri – en smakrik sås eller marinad med ursprung i Sydamerika som du gör genom att blanda persilja, chili, olivolja, lök och syrlig citronjuice. Chimichurrin är god som marinad till grillat kött, eller som tillbehör till kött eller fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2008

Ingredienser
8 portioner
2 dl finhackad persilja (2 dl motsvarar 2 krukor)
1 dl olivolja
1/2 dl citronjuice
3 msk finhackad schalottenlök
1 tsk finhackad vitlök
1 tsk chiliflakes (t ex red hot chilipepper)
1 1/2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi447 KJ / 107 kCal
Fett11 g
Salt0.2 g
Kolhydrater1 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Visste ni att namnet kommer att den som uppfann detta var en irländare som var i Argentina som hette Jimmy Curry men som på spanska lät som chimichurri
Olof
2025-04-13Gott! Provade att lägga till 1/2 dl blancherad alg; rörhinna.
Christina
2024-09-23Hej! Jag är from Uruguay y vi använder chimichurri väldigt mycket, men vår chimichurri har en ingrediens till torkade oregano, detta är en ingrediens som inte alla vet,MVH jose
Juan josé
2024-09-12