Choklad- och pistagerutor

Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat
0
Choklad- och pistagerutor

Utsökta små bakverk med en botten av pistagenötter, mandel och utsökt chokladsmet. Dekorera sedan de goda choklad- och pistagerutorna med mandelmassa eller marsipan.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Choklad- och pistagerutor

Ingredienser

60 portioner
2 dl  pistagenötter (skållade och skalade)
1 dl  sötmandel (skållad och skalade)
2 dl  florsocker
1 msk  vatten
någon droppe grön hushållsfärg

Chokladsmet

175 g  mörk blockchoklad
175   ljus blockchoklad
75 g  smör

Dekoration

ca 50 g  mandelmassa eller marsipan
5   droppar röd hushållsfärg
bakplåtspapper

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Nougatägg med hackad mandel
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brända rosa mandlar
Betyg 2.9 av 5.
66 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rocky road fudge
Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk nougat med pistage och rosenvatten
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanelpudrad mandelchoklad
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Marsipanfigurer
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga