Choklad- och tekräm med rostad sockerkaka och flingsalt

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Choklad- och tekräm med rostad sockerkaka och flingsalt

Choklad- och tekräm kan låta uppseendeväckande men är välsmakande. Rostad sockerkaka och flingsalt är smakförhöjare i den här desserten. Passionsfrukt ger sötma och är tilltalande för öga och gom.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Choklad- och tekräm med rostad sockerkaka och flingsalt

Ingredienser

4 portioner
1 dl  mjölk (3%)
2 dl  grädde
1 msk  socker
1   vaniljstång
4   tepåsar (earl grey)
2   äggulor
100 g  mörk choklad
4   passionsfrukter
ca 1 msk  olivolja
2   skivor sockerkaka
flingsalt till servering

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2060 KJ / 490 kCal
Fett38 g

Testa liknande recept

Fruktbruschetta med limekvarg
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Grillad sweet panzanella
Betyg 3 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fryst chokladmousse med färsk frukt
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Veganchokladmousse
Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Leslie Waters exotiska fruktsoppa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga