Chokladbollar
![Chokladbollar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240269/cf_259/chokladbollar.jpg)
Dessa chokladbollar får en god smak av att smöret först får puttra. Rulla chokladbollarna i kokos eller pärlsocker, det som du själv föredrar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
![Chokladbollar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240269/cf_259/chokladbollar.jpg)
Ingredienser
20 st
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt starkt kaffe
Att rulla chokladbollarna i
pärlsocker kokos eller strössel
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj havregryn gjorda på ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per styck utan pärlsocker eller kokos.
Receptet har uppdaterats maj 2022.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en 60 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi333 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt0.1 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Väldigt bra, jag brynde till och med smöret innan, sedan blandade jag allting i matberedare. Över receptet står det "7 st" men i andra hörnet står det "20 st", hur många är receptet tänkt att bli?
Jonna
2024-07-17Hej Jonna! Nu tror jag du läste lite för snabbt, receptet är tänkt att räcka till 20 st bollar. I receptet ingår 7 ingredienser, det var nog där du läste lite för fort. Vänliga hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-18Ja, smeten/chokladbollarna är jättegoda. 😂Vispade (som tur var nere i diskbänken & hälften fick kasseras p.g.a. att smeten ”flög” åt alla håll, vispen inställd på lägsta fart!). Fungerade bra att röra med matsked som mamma gjorde för 70 år sedan. Reducerade mängden strösocker & vaniljsocker, blev 10 st. otroligt goda chokladbollar. 👏/Agnetah
Agneta
2024-07-08Gör alltid dessa! Dock så mixar jag havregrynen till ett mjöl och lägger till flingsalt! Blir såååå göttigt!
Erica
2024-06-30