Chokladdoppade sockerkaksrutor 

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
4
Chokladdoppade sockerkaksrutor 

Baka chokladdoppade sockerkaksbitar! Sockerkaka bakas i långpanna och skärs i bitar som doppas i chokladfrosting. Rutorna dekoreras med smält choklad och blir lika fina som de är goda!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Chokladdoppade sockerkaksrutor 

Ingredienser

ca 24 rutor
smör till formen
ströbröd till formen

Sockerkaka

250 g  rumsvarmt smör
3 1/2 dl  strösocker
6   ägg
2 1/2 dl  gräddfil
7 1/2 dl  vetemjöl (7 1/2 dl motsvarar ca 450 g)
2 tsk  bakpulver
1 tsk  vaniljsocker

Chokladglasyr

250 g  mörk choklad
100 g  smör
3 1/2 dl  florsocker

Garnering

50 g  vit choklad
50 g  mjölkchoklad

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Supergott men att värma på glasyren enl nedan hjälper inte... ta mindre florsocker!

Elvira

2021-05-31

Instämmer med Birgitta. Fel i receptet!!

Berit

2018-12-19

Hej Berit! IInget fel i receptet. Men det går att rädda om man värmer på det igen. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-12-27

Gott och enskelt

Alexandra

2018-12-06

Näringsvärde per portion

Energi1599 KJ / 382 kCal
Fett21 g
Salt0.5 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Brynt smörkaka med lingon och vit choklad
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oreo chokladägg
Betyg 4.7 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nöttoppar med apelsin
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vit chokladbräck med kokos
Betyg 3 av 5.
86 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oreo chokladbollar
Betyg 4.1 av 5.
237 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cookies med brynt smör
Betyg 3.3 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga