Chokladglass och havtornssorbet
Kanske inte den tjusigaste uppläggningen, men i den här desserten talar smakerna för sig själv. Chokladglassen med fyllig chokladsmak blir len och luftig i glassmaskinen, sorbeten med pigga havtornsbär syrlig och fräsch. Ljuvlig kombo och ljuvligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
6 portioner
Chokladglass
200 g mörk choklad (70 %)
3 1/4 dl mjölk
3 1/4 dl vispgrädde
2 msk sirap av glykos
3 äggulor
4 1/2 msk socker
2 msk kakao
ca 1/4 krm salt
Havtornssorbet
1 paket frysta havtorn (à 225 g)
3 dl vatten
2 3/4 dl socker
3 msk sirap av glykos
För alla
Chokladglass: Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj ren mörk choklad av god kvalitet. Använd laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj ren mörk choklad av god kvalitet. Ersätt mjölk och grädde med t ex ris-, havre- eller soja-baserade ersättningsprodukter.
Innehåller ägg.
Havtornssorbet: Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2218 KJ / 530 kCal
Fett16 g
Salt0.5 g
Kolhydrater89 g
Protein6 g
Kommentarer