Chokladkaka i långpanna med choklad och polkaglasyr
Chokladmättad och god kaka som görs i långpanna. Kakan innehåller majonnäs som ger dig en extra saftig kaka. Toppa chokladkakan med chokladglasyr och krossade polkagriskarameller.
Ingredienser
ca 35 bitar
700 g smör (+ extra till formen)
400 g mörk choklad (gärna mörk bakchoklad 55%)
4 1/2 dl strösocker
3 dl ljust muscovadosocker
3 dl majonnäs
9 ägg
6 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
ca 40 polkagriskarameller
Glasyr
300 g mörk bakchoklad (55%)
2 1/2 dl vispgrädde
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör så här
Tips
De torra ingredienserna siktas enklast ner i smeten genom en sil som skakas över ägg- och majonnäsblandningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2041 KJ / 488 kCal
Fett34 g
Salt0.5 g
Kolhydrater42 g
Protein5 g
Kommentarer