Chokladkakor med pistage
![Chokladkakor med pistage](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207666/cf_259/chokladkakor_med_pistage.jpg)
Älskar du också småkakor? Baka dessa kakor med smak av choklad, rullade i hackade pistagenötter. Chokladkakorna är supergoda till kaffet, och en perfekt gå bort-present!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019
![Chokladkakor med pistage](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_207666/cf_259/chokladkakor_med_pistage.jpg)
Ingredienser
ca 50 st
225 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 dl kakao
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1 dl finhackade pistagenötter
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri:byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Gör så här
Tips
Det går bra att ha degen kvar i frysen upp till 1 månad och baka av så mycket eller lite du behöver vid varje tillfälle.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi290 KJ / 69 kCal
Fett5 g
Salt0 g
Kolhydrater6 g
Protein1 g
Kommentar
Blev jättesmuliga och torra..
Elin
2019-11-21Hej Elin! Vad tråkigt att höra att de blev smuliga och torra. Om du vill testa en gång till så grädda dom lite kortare tid i ugnen. Småkakor blir lätt/snabbt övergräddade. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-11-22