Chokladrulltårta
Ett enkelt och gott recept på prima chokladrulltårta med citronkräm. Du gör en botten av ägg, socker, potatismjöl, kakao och bakpulver och breder sedan på en underbar kräm av färskost, kvarg, florsocker och citron. Gott till kalas eller fika.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002
Ingredienser
10 portioner
3 ägg
1 1/2 dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Kräm
300 g färskost
1 1/4 dl kvarg
2 1/2 dl florsocker
fint rivet skal och juice av 1 citron (1 citron ger ca ½ dl)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går den att frysa???
Katherin
2020-02-06Hej Katherin! Nej, vi skulle inte rekommendera att frysa den. Drömtårtan (https://www.ica.se/recept/dromtarta-433562/) går bra att frysa, testa gärna baka den! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-06Kakan reste sig i ugnen och när jag skulle rulla ihop den fastnade överdelen på papperet fastän jag hade sockrat och gjort helt enligt beskrivningen, det blev en besvikelse, men jag smälte en mörk choklad med apelsinsmak och hade det över hela kakan då såg man inte den trasiga kakan.
Solveig
2007-06-14Jättegod rulltårta som har blivit familjens favorit! Men, följer man receptet får man på tok för mycket kräm. Dock är det väldigt gott att äta till tårtor, små kex eller vad man själv tycker passar. Krämen har blivit använd till en sockerkakstårta med kokos. Det rekomenderas! Ett sista tips, gör kakan en dag eller några timmar före, den blir mycket godare när smakerna från kakan och krämen blandats.
Gabriella
2007-03-03