Chokladskål med Ahlgrens bilar-fluff
![Chokladskål med Ahlgrens bilar-fluff](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_222681/cf_259/chokladskal_med_ahlgrens_bilar-fluff.jpg)
Små supergulliga chokladgodisar fyllda med härlig Ahlgrens bilar-grädde. Är du ett proffs tempererar du chokladen, men det går även bra att smälta den. Gott blir det oavsett!
![Chokladskål med Ahlgrens bilar-fluff](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_222681/cf_259/chokladskal_med_ahlgrens_bilar-fluff.jpg)
Ingredienser
ca 24 st
5 dl vispgrädde
100 g rosa ahlgrens bilar (100 g motsvarar ca 125 bilar, se tips)
ca 300 g mörk choklad (av god kvalitet)
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Recept och bild i samarbete med Cloetta.
Gör så här
Tips
En påse Ahlgrens bilar à 160 g innehåller ca 200 bilar med ca 1/3 av varje färg. Så till detta recept behövs ca 2 påsar bilar, alt blanda i några vita då blir färgen lite ljusare.
Är du sugen på ett ljusgrönt skum i dina chokladskal så byter du enkelt ut dem mot gröna bilar eller varför inte skumtomtar i vintertider.
Är du sugen på ett ljusgrönt skum i dina chokladskal så byter du enkelt ut dem mot gröna bilar eller varför inte skumtomtar i vintertider.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fungerar det med knäckformar eller bör det vara släta kanter?
Ida
2021-12-12