Chokladsnittar

Spröda och skurna chokladsnittar med pärlsocker är en stor favorit bland småkakor. Du blandar mjöl, socker, kakao och ägg till en deg som sedan delas i mindre bitar och penslas med ägg så att sockret ska fästa. Servera dina goda chokladsnitt som en av sju sorters kakor eller på egen hand – de är alltid uppskattade!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998

Ingredienser
60 st
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 stort ägg
200 g rumsvarmt smör eller margarin
Pensling
1 uppvispat ägg
pärlsocker
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kanske ett kryddmått bakpulver
Inger
2025-04-03Följde receptet till punkt och pricka och kakorna blev så bra. Degen var väldigt följsam och lätt att baka ut. Tack! 😊
Linda
2025-03-13För mycket mjöl i degen. Men roliga och lätta att baka!
Camilla
2025-01-10