Chop suey

Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat
4
Chop suey

Chop suey är en god och smakrik köttgryta från det kinesiska köket. Receptet innehåller bland annat wokade grönsaker, mandelspån, fläskkött och ingefära. Servera chop sueyn med ris.

Chop suey

Ingredienser

4 portioner
35 g  mandelspån (35 g motsvarar ca 1 dl)
300 g  magert griskött (t ex bog)
2   gula lökar
1 msk  olja
1 1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  konc kycklingfond
2 1/2 dl  vatten
1/2 tsk  färsk riven ingefära
2 msk  kinesisk soja
2 tsk  ljus maizenaredning
1   påse frysta wokgrönsaker (à ca 400 g)
olja till stekning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Hmm, de gånger jag beställt chop suey så har det innehållit kyckling, räkor och bläckfisk. Det är ingen köttgryta utan är ungefär som pytt i panna, blandade saker.

Lena

2022-10-20

Gott! Men ös på med lite chili så får rätten lite sting.

Leif

2022-02-06

Det hade underlättat om mängden vatten hade funnits med i receptet. Det gick på gehör också. 1 msk konc fond på 9 msk vatten.

Lars

2004-10-24

Testa liknande recept

Nudlar med strimlat fläskkött och teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kinawok med woksås och cashewnötter
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskwok med bambuskott och ris
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingwok med räkor och cashewnötter
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Wokade sataygrönsaker
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskfilé med nudlar och wokgrönsaker
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga