Chorizo med krämig fänkål- och paprikasallad samt timjanstomp
Stekt chorizo med krämig sallad av fänkål, paprika, crème fraiche, persilja och rivet citronskal. Servera med smakrikt stomp, ungefär som ett potatismos med palsternacka, olivolja och timjan. Gott till middag både vardag som helg.
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
2 palsternackor (à ca 100 g)
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk olivolja
2 tsk hackad färsk timjan
flingsalt
svartpeppar
2 fänkål
2 röda paprikor (spetspaprikor)
1 citron
1 dl grovhackad bladpersilja
2 dl crème fraiche
Till servering
chorizo
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2976 KJ / 713 kCal
Fett48.7 g
Kolhydrater41.1 g
Protein23.1 g
Kommentar
jätte god.
Maren
2012-09-27