Chorizo med rotfruktsspett

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Chorizo med rotfruktsspett

Ett smaskigt recept för sommaren och grillen! Grilla kryddig chorizo och spett med rotfrukter som rödbetor och jordärtskockor. Servera korven och spetten med en fräsch sallad och surdegsbröd.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Chorizo med rotfruktsspett

Ingredienser

4 portioner
4   kryddstarka korvar t ex chorizo (4 st motsvarar ca 500 g)
500 g  färska rödbetor
300 g  jordärtskockor
4   grillspett eller blötlagda träspett
1 dl  olivolja
100 g  fetaost
4   stora skivor ljust surdegsbröd
1   påse blandad sallad (à ca 150 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och brödet för samtliga allergener. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu.

Gör så här

Tips

Koka rödbetor och jordärtskockor nästan klara; blir de för mjuka är de svåra att trä på spett. Doppa det grillade brödet i olivolja med smulad fetaost.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rostad jordärtskockshummus
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Korvspett
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Jordärtskocksaioli
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga