Chow mein med morot- och koriandersallad
En härlig asiatisk nudelrätt som serveras med en fräsch sallad med smak av koriander, syra av lime och nötighet av rostade sesamfrön.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 msk olja
1 msk curry
1 tsk salt
1 krm peppar
4 port äggnudlar
150 g champinjoner
350 g savoykål
150 g haricots verts (bönor)
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning/fond)
1 dl ostronsås
2 msk japansk soja
Morot- och koriandersallad
1 morot
1 kruka koriander
1 lime
2 tsk olja
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2722 KJ / 651 kCal
Fett24 g
Salt6.12 g
Kolhydrater63 g
Protein41.3 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Som glutenintolerant kan jag verkligen störa mig: SOJA ÄR INTE GLUTENFRITT. Enbart tamari eller soja som det står glutenfri på är glutenfri. Detta är mycket förvirrande för de som inte är glutenintoleranta och ska laga middag till andra. Dessa antar att alla ingredienser i ett recept är glutenfria då detta anges och såklart är de inte vana vid att lusläsa på förpackningar osv. Detta kan leda till att någon blir sjuk.
Isabelle
2016-09-16