Chowder med majs
![Chowder med majs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En härligt krämig chowder eller soppa med smak av majs, potatis, grönsaksbuljong, paprika, mjölk, grädde och timjan. Servera chowdern rykande varm tillsammans med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
![Chowder med majs](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 stora potatisar
2 msk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning)
1 burk majs (à 300 g)
1 urkärnad och strimlad grön paprika
5 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm paprika
1/2 tsk timjan (1/2 tsk torkad motsvarar 1/2 msk färsk hackad)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på grönsaksbuljongen.
I övrigt innehåller soppan laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risbaserat alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer