Ciabatta
![Ciabatta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200331/cf_259/ciabatta.jpg)
Baka egna ciabattabröd: saftiga och något sega italienska matbröd med lite knaprig skorpa. Servera bröden som tillbehör till buffén, tillsammans med en soppa eller fyllda med dina bästa smörgåspålägg.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
![Ciabatta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_200331/cf_259/ciabatta.jpg)
Ingredienser
10 portioner
Deg
25 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
10 dl vetemjöl special (ca 600 g)
2 tsk salt
Pensling
2 msk vatten
2 msk olivolja
För alla
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1040 KJ / 248 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater44 g
Protein5 g
Kommentarer
Har snart haft i dubbelt så mycket mjöl, det är fortfarande en smet
Björn
2024-05-12Bakade dubbel sats idag. Dom blev supergoda. Lätta att baka trots att degen är lite lös.
Anette
2023-10-25Hur blir bullarna om man fryser dem? Oekonomiskt att värma ugnen för tio bullar.
Torsten
2023-10-23Hej Torsten! Vet inte om jag helt förstår din fråga. Hembakt bröd är alltid godast nybakat men det går bra att frysa dessa. Eller menar du innan de har gräddats? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-30