Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
3
Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök

Ett snabblagat och matigt recept på ciderbräserad kotlett med äpple och steklök. Du gör det av bland annat steklök, kotlett, äppelcider, grädde, äpple och sockerärter. Passar bra att servera med rostade rotfrukter.

Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök

Ingredienser

4 portioner
250 g  röd eller gul steklök
600 g  kotlett benfri och skivad
2 msk  smör eller margarin
salt och peppar
2 dl  äppelcider (helst torr)
1 dl  matlagningsgrädde (15%)
2 tsk  majsstärkelse
2   äpplen Elise eller Ingrid-Marie
150 g  sockerärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Nej, det här var ingen höjdare. Påminner om smaklös diet/sjukhusmat tyvärr. Sockerärterna passar inte in smakmässigt heller.

Margareta

2011-10-10

Lättlagad och god variant på kotlett. Cider och äpple ger god smak till kotletten.

Gun

2011-04-04

Denna rätt är mycket god och därtill lättillagad! Jag rekommenderar den å det livligaste.

Sten

2011-02-18

Testa liknande recept

Kotlett med cider, kronärtskocka och basilika
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Honungsbräserad endive med kotlett
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Rödvinsbräserad kyckling med mandelpotatispuré
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett med ljummen pastapestosallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med rödvinssås och gurksallad
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga