Citron- och jordgubbstårta med grädde och vit choklad
Underbar och god tårta till årets alla festligheter. Citron- och jordgubbstårta med grädde och vit choklad består av en fluffig citronbotten och mellan bottnarna finner du en härligt syrlig kräm och en god blandning av vaniljvisp och jordgubbar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1999
Ingredienser
10 portioner
500 g skivade jordgubbar
3 dl färdig vaniljkräm t ex vaniljvisp
3 dl vispgrädde
Tårtbotten
3 ägg
2 dl socker
1 dl hett vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk rivet citronskal
Citronkräm
saft och skal av 1 citron
1 1/2 dl socker
3 ägg
2 msk kallt smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Min botten blev platt som en pannkaka..Kanske behövs receptet modifieras eftersom vi är flera som fått platta bottnar. Smakar säkert gott dock.
Carina
2023-12-18Hej Sofia! Tråkigt att du misslyckades med botten-men tur du kunde rädda upp det med köpta bottnar istället. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-07-06Tårtbotten blev misslyckad. En kompakt sak som i bästa fall går att dela i två. Det blir till att cykla och köpa färdiga bottnar på affären.
Sofia
2015-07-04