Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette

Ugnsstekt fläskfilé kryddad med citronskal och timjan. Bjud med hemmagjord chutney av päron, ingefära, chili och apelsin. Koka ihop till en söt, het sås med råsocker och vinäger – istället för mango chutney. Gott till den stekta fläskfilén, eller annat kött. Enkelt att äta i en baguette.

Citron- och mejramstekt fläskfilé med päron- och ingefärschutney i baguette

Ingredienser

4 portioner

Chutney

2   päron
1   rödlök
1   spansk peppar
1   apelsin
1 msk  riven ingefära
1/2 dl  råsocker
1 msk  vinäger
1/2 dl  hackad persilja

Fläskfilé

1   citron
1   kruka mejram
600 g  fläskfilé (av rapsgris)
1 msk  smör
flingsalt
peppar

Till servering

baguetter
romansallad

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: använd glutenfri baguette.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1937 KJ / 463 kCal
Fett8.1 g
Kolhydrater55 g
Protein38.3 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka
Betyg 4.1 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg- och kaviardipp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marängsviss med hjortron och kolasås
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Äppelpaj med citron och mandel
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga