Citron- och pepparrotssill

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
2
Citron- och pepparrotssill

Citron- och pepparrotssill är en annorlunda sill, som är vacker att servera och underbart god. Den syrliga smaken från citronen och den intensiva, stingiga smaken från pepparroten gör sillen smakrik.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Citron- och pepparrotssill

Ingredienser

4 portioner
1   burk inläggningssill (à 420 g)
rivet skal av 1   citron
2 tsk  strimlad färsk pepparrot
5 - 6   tunna skivor morot
2 - 3   lagerblad
4 - 5   hela vitpepparkorn
2 msk  färskpressad citronjuice

Lag

1 1/2 msk  ättiksprit (12%)
1 1/4 dl  strösocker
1 1/2 dl  vatten
1   lagerblad

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Receptet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Skulle vilja betygsätta med en femma, men den funktionen verkar inte fungera.

Deborah

2006-06-20

Ovanlig men jättegod. Vi gör den här varianten om och om igen.

Deborah

2006-06-20

Näringsvärde per portion

Energi920 KJ / 220 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Klassisk inlagd sill
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasmästarsill
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Flädersill
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Olle Nymans sill med persilja, vitlök och citron
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssill
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga